Niveau
Duur
Sector

Organiseren zit je als toekomstig hotelmanager in het bloed! De opleiding Hotelmanagement leert je alle facetten van allround management, zodat je van elke onderneming een succes kunt maken.

Je bent een perfectionist met oog voor detail, maar ook een ondernemer met lef. Je zorgt voor een goed doordacht en uitvoerbaar beleid op het gebied van gastvrijheid, personeel, marketing, financiën en eventorganisatie. Na de opleiding Hotelmanagement ben je commercieel en dienstverlenend ingesteld. En geknipt voor een carrière in de hotellerie en eventbranche.

Beste middelbare hotelschool
De Onderwijsinspectie heeft het mbo-onderwijs van Tio de hoogst mogelijke beoordeling gegeven, namelijk 'goed'. De Keuzegids Mbo heeft de opleiding Hotelmanagement voor het vierde jaar op rij uitgeroepen tot beste Middelbare hotelschool. Dit is gebaseerd op de mening van studenten en de beoordeling door de Onderwijsinspectie.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo-niveau 2, of 3)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
  • Wat leer je?

    Je leert werken in een restaurant en in een hotel. Je krijgt te maken met hotelmanagement en reserveringssystemen. Je leert leiding geven aan medewerkers. Je leert letten op kwaliteit en op hygiëne, want dat is belangrijk voor een goedlopende horecazaak. Natuurlijk leer je ook inkoop en de administratie. De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

    Adres:
    Da Costastraat 36
    1053 ZN Amsterdam