ROC van Amsterdam - MBO College Hilversum

Kok (Flex-opleiding)

Niveau 2

Ben jij een echte keukenprins of -prinses? Dan is deze opleiding watvoor jou! Je begint als kok met het wassen, schillen en snijden vaningrediënten. Daarna ga je echt aan de slag. Je bereidt allerlei soorten gerechten zoals salades, soep, pasta's, vlees- en visgerechten. En jemaakt lekkere sauzen. Maar het oog wil ook wat, daarom leg je het etenop een aantrekkelijke manier op het bord. Als kok zorg je er ook voordat alles wat je nodig hebt op voorraad is. Je koopt ingrediënten enproducten in. Je controleert ze op kwaliteit en houdbaarheid.

In dit beroep zijn hygiëne en veiligheid erg belangrijk. Tijdens deopleiding leer je verschillende kooktechnieken. Je leert mengen,kloppen, afgeleren, deeg zetten, bakken, braiseren, frituren, roken enpocheren. Verder leer je te werken volgens veiligheidsvoorschriften.

BOL/BBL
Dit is een BBL-opleiding.

Toelatingseisen

Met een middelbare school diploma kun je je voor deze opleiding inschrijven. Jouw vooropleiding bepaalt het niveau van de mbo-opleiding.

Toekomstmogelijkheden

Als kok kun je gaan werken in de keuken van een restaurant, restaurant/hotel, eetcafé of bistro. Maar je kunt ook aan de slag bij een cateringsbedrijf of bij instellingen zoals ziekenhuizen. Je kunt ook verder leren, bijvoorbeeld voor Instellingskok, Zelfstandig Werkend Kok of Leidinggevende Keuken op mbo-niveau 3.