ROC van Amsterdam - MBO College Hilversum

Facilitair leidinggevende

Niveau 4

Facilitair leidinggevende is één van de meest veelzijdige beroepen. Als Facilitair leidinggevende zorg je dat een bedrijf of instelling op alle gebieden perfect presteert. Je zorgt dat elk personeelslid zijn werk kan doen in de beste omstandigheden. De onderneming heeft daar baat bij want tevreden medewerkers doen beter werk dan ontevreden medewerkers!

Als Facilitair leidinggevende zorg je ervoor dat alles perfect is: beveiliging, schoonmaak, catering (bedrijfsrestaurant), verlichting, inrichting (meubilair), apparatuur, ICT, goederen en ga zo maar door.

Kortom, als Facilitair leidinggevende ben je een duizendpoot en een kei in organiseren. Tijdens de opleiding komen vakken aan bod als het aansturen van medewerkers, algemeen en financieel management, cateringservices uitvoeren, voorraadbeheer food en non-food, inkoopbeheer, gebouwbeheer en schoonmaakbeheer.

BOL/BBL
De opleiding Facilitair leidinggevende kun je volgen in BOL of BBL, dat hangtervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijkhiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot deze opleiding, moet je aan de volgende eisen voldoen
  • Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg met doorstroomvoorwaarden
  • Lbo- of vbo-diploma met alle vakken op C-niveau
  • Mavo-diploma met minimaal 4 van de volgende vakken op D-niveau: Nederlands, Engels, Duits, Frans, economie, wiskunde
  • Overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo
  • Gelijkwaardig diploma
  • Verwante beroepsopleiding op niveau 2 met doorstroommodules en een positief advies

Instellingen kunnen nog andere eisen stellen. Informeer hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toekomstmogelijkheden

Je kunt aan het werk bij de facilitaire dienst van ziekenhuizen, verpleeghuizen, luchthavens en bedrijven als cateringbedrijven en schoonmaakbedrijven. Of je kunt verder leren en een hbo-opleiding doen zoals Facility Management

Duur
Deze opleiding duurt 3-4 jaar.