da Vinci College - Dordrecht

Bedrijfsadministrateur

Niveau 4

Tijdens de opleiding tot administrateur richt je je voornamelijk op boekhouden. Je leert werken met geautomatiseerde boekhoudsystemen en maakt kennis met vakken als bedrijfseconomie, bedrijfsinformatiekunde en commerciële economie. Tijdens de opleiding leer je om zelfstandig te werken en om , bedrijfsadministratieve problemen op te lossen. 

Het is belangrijk dat de financiële administratie van een bedrijf goed wordt bijgehouden. Ieder bedrijf heeft daarom een administratieve afdeling. Als aankomend administrateur ben jij verantwoordelijk voor het beheer van de administratieve gegevens. Je regelt het betalingsverkeer van het bedrijf en zorgt dat openstaande rekeningen worden betaald. Daarnaast stel je als adminisatrateur belastingaangiften op, controleer je de financiële informatie van klanten en beheer je de kas.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot deze opleiding, moet je aan de volgende eisen voldoen:
- vmbo-diploma kaderberoepsgerichte/gemengde/theoretische leerweg met doorstroomvoorwaarden
- lbo/vbo-diploma met alle vakken op C-niveau
- mavo-diploma met minimaal 4 van de volgende vakken op D-niveau: Nederlands, Engels, Duits, Frans, economie, wiskunde
- overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo
- verwante beroepsopleiding op niveau 2 met doorstroommodules
- een gelijkwaardig diploma

Instellingen kunnen nog andere eisen stellen. Informeer hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toekomstmogelijkheden

Als je de opleiding tot administrateur hebt afgerond kun je aan de slag op een boekhoudafdeling of de financiële administratie van een bedrijf of instelling.

Duur
Deze opleiding duurt 3-4 jaar.