Commercieel medewerker

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Tijdens de mbo-opleiding Commercieel Medewerker leer je alles wat je moet weten en kunnen om in eencommerciële omgeving te werken. Je krijgt les in verkooptechnieken,distributie en logistiek maar ook in klantvriendelijkheid.

Als Commercieel Medewerker heb je voornamelijk telefonisch contact met de klant, je werkt vanuit kantoor. Je bent bezig met het verzorgen van de directe verkoop aan klanten, serviceverlening, klachtenbehandeling en administratieve werkzaamheden. Deze werkzaamheden doe je zelfstandig.

BOL/BBL
De mbo-opleiding Commercieel Medewerker kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo niveau 2)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling
  • Wat leer je?

    Tijdens deze opleiding leer je hoe je producten en diensten in de markt zet. Marktonderzoek, marketing en verkoopvaardigheden komen aan bod. Ook leer je hoe je offertes en orders afhandelt en hoe je de verkoop administratief afhandelt. Relaties onderhouden is belangrijk, je leert op welke manieren je dat kan aanpakken. De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

    Adres:
    Snipperlingsdijk 1
    7417 BH Deventer