Procesoperator B

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Als operator B ben je betrokken bij productiewerk in een fabriekshal. Veel van dit productiewerk is geautomatiseerd en wordt in de gaten gehouden door verschillende medewerkers. Eén daarvan is de operator B. Als operator B controleer je de productieprocessen die net wat ingewikkelder zijn. Je gebruikt daarbij verschillende soorten apparatuur. Hiermee controleer je of een proces goed verloopt en grijp je in als dat nodig is. Je kunt goed zelfstandig beslissingen nemen en geeft instructies aan minder ervaren operators. Vaak werk je in ploegendienst en soms ook in het weekend. De producten waar jij aan werkt, gaan naar plaatsen in heel Nederland en daarbuiten!

Wil je graag verder in het vak van operator? Lijkt het je leuk om zelfstandig ingewikkelde installaties te bedienen? Heb je talent om anderen aan te sturen? Dan is de opleiding Operator B iets voor jou! Als operator B werk je graag samen en kun je goed ergens je aandacht bij houden. Je moet ervoor zorgen dat de productie goed blijft lopen en hebt dus verantwoordelijk werk!

BOL/BBL

Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo niveau 2)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling
  • Adres:
    Snipperlingsdijk 1
    7417 BH Deventer