Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

De website waar je elke dag je mail op checkt, de posters die op school hangen, het tijdschrift dat elke week door de brievenbus valt, het is allemaal ontworpen door mediavormgevers. Als mediavormgever werk je aan alle media die het bedrijf waar je voor werkt naar buiten brengt. Dat kan bijvoorbeeld een website zijn, maar ook een game, een animatie of een videofilmpje. Een kleine opdracht voer je alleen uit. Iis de opdracht groter, dan doe je die met je collega’s en is er een projectleider. Je bereidt de opdracht voor en presenteert je ontwerp aan je opdrachtgevers. Als die akkoord zijn, werk je het ontwerp uit.

Tijdens de opleiding leer je hoe je een plan van aanpak moet maken voor een mediaontwerp. Omdat het grootste deel van het mediaontwerpen tegenwoordig digitaal gebeurt, leer je werken met ontwerpprogramma┤s en alle hard- en software die daarbij hoort. Je krijgt ook les in presentatie zodat je je ontwerpvoorstellen overtuigend kunt presenteren.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo-niveau 2, of 3)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
  • Adres:
    Disketteweg 2-4
    3821 AR Amersfoort