Allround vakkracht onderhoud- en klussenbedrijf

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Spreekt het vak van onderhoud en verbouw je aan? Heb je aanleg enaffiniteit met techniek? Zijn de volgende kenmerken op jou vantoepassing ? Je werkt graag met je handen en je bent snel en tegelijkzorgvuldig. Je houdt rekening met je eigen veiligheid en die vananderen. Je bent prima in staat om zelfstandig je werk te doen. Het isvoor jou een uitdaging om problemen op te lossen en kwaliteit televeren.  Je bent het aanspreekpunt van de klant en doet er alles aan om een tevreden klant te krijgen. Je beschikt over een behoorlijke dosisorganisatietalent, creativiteit, flexibiliteit en besluitvaardigheid omje opdrachten binnen te halen, te plannen, tot goede oplossingen tekomen en de werkzaamheden correct op te leveren. Herken je jezelfhierin?  Dan is de opleiding Allround Vakkracht Onderhoud- en Klussenbedrijf ietsvoor jou!

Hoe ziet de opleiding eruit?
Tijdens  de opleiding krijg je verschillende beroepsgerichte vakken: timmeren stukadoren, tegelzetten, metselen, schilderen, elektro- eninstallatietechniek. Voor al die werkzaamheden zijn zowel kennis alsvaardigheden vereist. Dit betekent dat je zowel theorie alspraktijklessen krijgt. Volg je de BBL-variant van deze opleiding dan doe je het grootste deel van de praktijk bij je werkgever. Je komt een dagper week naar school voor theorie

Omdat je daarnaast over ondernemersvaardigheden moet beschikken, isdat in het tweede deel van de opleiding een belangrijk vak. Al vanaf deeerste schooldag wordt er een beroep gedaan op je ondernemende vaardigheden.Denken in oplossingen, klanten vriendelijk benaderen, de wensen vanklanten in kaart brengen en helder communiceren zijn voor de zelfstandig ondernemer belangrijke eigenschappen. Daarom wordt er ook aandacht besteed aan Nederlands en rekenen. Tijdens de duur van de gehele opleidingwordt je begeleid in je studieloopbaan.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo niveau 2)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling
  • Adres:
    Julianalaan 97
    8931 AH Leeuwarden