Friesland College - Techno Lyceum, Heereveen

Uitvoerder bouw/infra

Niveau 4

Als leidinggeven jou in het bloed zit en je niet op je mondje bent gevallen, heb je alles mee om uitvoerder in de bouw te worden. Als uitvoerder in de bouw ben je de rechterhand van de hoofduitvoerder. Je geeft leiding aan het personeel, bespreekt werkopdrachten met (onder)aannemers en je houdt toezicht op het werk. Je let op de kwaliteit van materialen en het geleverde werk. Als de hoofduitvoerder afwezig is heb jij alle verantwoordelijkheid en mag je zelf de beslissingen nemen

Tijdens de opleiding Uitvoerder bouw leer je alle onderdelen die met de bouw te maken hebben kennen. Voorbeelden van vakken zijn constructieleer, bouwfysica en materialenkennis. Je maakt kennis met de voorschriften en met de arbeidsomstandigheden. Ook moet je zelf de handen uit de mouwen steken, want je leert vaardigheden als timmeren en metselen

BOL/BBL
 

Dit is een BBL-opleiding.

 

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot deze opleiding moet je aan de volgende eisen voldoen:
- Vmbo-diploma (sector techniek: gemengde, kaderberoepsgerichte of theoretische leerweg. Heb je een diploma van de sector zorg & welzijn, landbouw of economie, dan moet je wiskunde of natuur- en scheikunde 1 gedaan hebben.)
- Mbo-diploma niveau 3 van een verwante opleiding, bijvoorbeeld metselaar, restauratietimmerkracht of allround timmerkracht.
- Overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo.

Instellingen kunnen nog andere eisen stellen. Informeer hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toekomstmogelijkheden

Klaar met de opleiding? Dan kun je gaan werken als de rechterhand van de uitvoerder bij een bouwbedrijf. Je kunt ook als meewerkend uitvoerder zelfstandig projecten uitvoeren en begeleiden. Je kunt dit soort werk onder andere doen bij energiebedrijven.

Als je door wilt studeren op het hbo kun je kiezen voor de opleiding bouwtechniek of de lerarenopleiding bouwtechniek.