Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Sector

Heb je technisch inzicht en hou je van knutselen? Dan ben je op je plaats als monteur mechatronica. Als monteur mechatronica bouw je (onderdelen van) machines en producten. Vaak doe je dit aan de hand van tekeningen. Je zet onderdelen van producten of machines in elkaar met behulp van verbindingstechnieken. Als monteur mechatronica werk je in een werkplaats of op een montageafdeling. Soms werk je op locatie, soms bij een klant.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma van de entreeopleiding
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
  • Wat leer je?

    Tijdens je opleiding komen de vakken elektrotechniek, elektronica en ict aan bod. Zo leer je de basis. Daarnaast leer je mechanische en elektrische componenten kennen en leer je de principes van hydraulica (waterloopkundige) en pneumatiek (gebruik van perslucht in apparaten). Je leert natuurlijk ook hoe je (onderdelen van) apparaten monteert en stelt. De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

    Adres:
    Slingelaan 1
    7001EA Doetinchem