Junior productmanager fashion

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Heb jij een vlotte babbel en schuilt er een regelaar in jou? Dan is de mbo-opleiding Commercieel medewerker textiel misschien wel iets voor jou! Tijdens de opleiding Commercieel medewerker textiel oefen je met het voeren van verkoopgesprekken. Jeleert verschillende verkooptechnieken en je leert hoe je werkrelatiesmet klanten kunt opbouwen en onderhouden. Ook leer je hoe je de inkoopen verkoop van textiel regelt en hoe je hier de administratie vanbijhoudt.

Als Commercieel medewerker textiel werk je in een textielbedrijf of in de textielhandel. Geen werk met de naaimachine of naald en draad, maar jij zorgt ervoor dat de commerciële kant van het bedrijf goed loopt. Je stelt bijvoorbeeld een jaarprognose op met de verwachte verkoop van textiel en zorgt dat de verkoop goed verloopt. Je onderhoudt contacten met klanten en zorgt ervoor dat het netwerk van het bedrijf steeds groter wordt. Ook zoek je telkens naar mogelijkheden om de producten die je verkoopt te vernieuwen.

BOL/BBL
De mbo-opleiding Commercieel medewerker textiel kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo-niveau 2, of 3)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
  • Adres:
    Slingelaan 1
    7001EA Doetinchem