Allround machinaal houtbewerker

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Heb jij interesse in materialen en techniek en werk jij graag met machines? Dan is de opleiding tot Allround machinaal houtbewerker wellicht iets voor jou! Tijdens de opleiding tot Allround machinaal houtbewerker leer je alles over vakhandelingen met machines en gereedschappen. Daarnaast leer je veel over materialen, praktische bedrijfsleer en de werkplaatspraktijk. Tot slot eer je welke speciale houtverbindingen er zijn, welke verschillende meubel- en interieurconstructies er bestaan en hoe je veilig werkt. Voor deze opleiding is het van belang dat je nauwkeurig en flexibel bent. Daarnaast kun je goed onder druk werken en kun je zowel goed zelfstandig als in teamverband werken

Als allround machinaal houtbewerker maak je onderdelen voor meubels, zoals kasten, tafels en balies. Ook werk je aan betimmeringen en interieurs, zoals voor op een schip. Je voert ingewikkelde bewerkingen uit met allerlei houtbewerkingsmachines, zoals zaag-, schaaf-, boor-, frees- en schuurmachines. Als allround machinaal houtbewerker ben je in staat om machines zelf af te stellen, te onderhouden en te repareren. Je werkt vooral met hout, maar je hebt ook kennis van kunststoffen en aluminium. Na het bewerken van de materialen zet je de onderdelen in elkaar. Soms geef je leiding aan collega's.

BOL/BBL

Dit is een BBL-opleiding.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo niveau 2)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling
  • Wat leer je?

    Je leert welke houten onderdelen worden gemaakt in de timmer- en meubelindustrie. Je leert met verschillende houtsoorten werken. Als allround machinaal houtbewerker leer jij hoe je de machines en apparaten in kunt stellen om het perfecte resultaat te krijgen. Natuurlijk weet je welke veiligheidseisen er zijn. Je leert ook leiding geven aan je collega’s. De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

    Adres:
    Slingelaan 1
    7001EA Doetinchem