Allround machinaal houtbewerker

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Heb je interesse in materialen en techniek en werk jij graag met machines? Dan is de opleiding tot Allround machinaal houtbewerker timmerindustrie wellicht iets voor jou! Tijdens de opleiding tot Allround machinaal houtbewerker timmerindustrie leer je hoe de verschillende houtbewerkingmachines werken, hoe je ze moet onderhouden en instellen en aan welke veiligheidsvoorschriften je moet voldoen. Ook leer je complete timmerproducten samen te stellen, te monteren en verzendklaar te maken. Voor deze opleiding is het van belang dat je nauwkeurig bent en geconcentreerd te werk kunt gaan

Als allround machinaal houtbewerker timmerindustrie maak je complete timmerproducten als ramen, deuren, trappen, en kozijnen. Je werkt op de machinale afdeling van een timmerbedrijf, Onder toezicht van een leidinggevende ben je verantwoordelijk voor het hele proces. Je maakt tekeningen met de computer en je verzamelt hout en plaatmateriaal. Daarnaast bedien en onderhoud je verschillende machines waaronder computergestuurde machines (CNC). Je verzorgt ook de samenstelling, de montage en het verzendklaar maken van de producten. Daarnaast ben jij degene die het productieproces in de machinale in de gaten houdt en een aanspreekpunt voor collega’s en werkvoorbereiders.

Vakken machinaal houtbewerker timmerindustrie

-Materialen en gereedschappen
-Werkmethoden/werkvoorbereiding (constructies)
-Machines
-Computervaardigheden
-Toegepaste wiskunde/rekenen
-Nederlands
-Loopbaan en burgerschap

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo niveau 2)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling
  • Wat leer je?

    Je leert welke houten onderdelen worden gemaakt in de timmer- en meubelindustrie. Je leert met verschillende houtsoorten werken. Als allround machinaal houtbewerker leer jij hoe je de machines en apparaten in kunt stellen om het perfecte resultaat te krijgen. Natuurlijk weet je welke veiligheidseisen er zijn. Je leert ook leiding geven aan je collega’s. De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

    Adres:
    Slingelaan 1
    7001EA Doetinchem