Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Tijdens de opleiding tot zelfstandig werken broodbakker wordt je opgeleid om een ambachtelijk broodbakker te worden die het vak van broodbakken beheerst. Tijdens deze opleiding leer je broodproducten (van roggebrood tot Frans stokbrood) te bereiden en hoe je grondstoffen en (tussen) producten moet bestellen en opslaan. Hoogwaardige grondstoffen moeten namelijk onder de juiste condities verwerkt worden.

De opleiding tot zelfstandig werkend broodbakker is gericht op kennis en vaardigheden met betrekking tot het bereiden en verwerken van deegproducten, het behandelen en verwerken van de aangeleverde grondstoffen en het afwerken van broodproducten. Tijdens de opleiding leer je hoe je broodproducten moet bereiden, decoreren en presenteren. Daarnaast leer je hoe je klanten kunt adviseren, hoe je je werkzaamheden plant en hoe je de de kwaliteit van de broodproducten bewaart. Voor deze studie is het van belang dat je sociaal vaardig, handig en creatief bent aangezien je zelf nieuwe combinaties van vorm, kleur en smaak bedenkt. Daarnaast is het van belang dat je een goede concentratie hebt en nauwkeurig kunt werken.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo niveau 2)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling
  • Adres:
    Slingelaan 1
    7001EA Doetinchem