Medewerker human resource management (HRM)

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Sector

Mensen die werken vinden het heel gewoon: elke maand krijgen ze salaris en zonder enige moeite kunnen ze een week vakantie opnemen. En als ze een andere baan willen, is er bij het uitzendbureau iemand die voor ze op zoek gaat. Maar wie zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt? Dat is de personeelsmedewerker. Jij zorgt voor salarissen en pensioenen, regelt vakantiedagen, hebt contact met zieke medewerkers, bent bezig met ontslag van personeel en maakt contracten voor nieuwe werknemers. Je moet veel weten van regels en procedures. En je bent heel handig met computers. Na de opleiding Medewerker Human Resource Management (HRM) kun je gaan werken op de personeelsafdeling van een organisatie, bij een uitzendbureau of een wervings- en selectiebureau.

Je werkt graag met mensen want je hebt veel contact met de medewerkers van het bedrijf of de instelling waar jij werkt. Je helpt ze met informatie of advies. Je bent eigenlijk de personeelshelpdesk van de organisatie. Dat is boeiend en uitdagend werk, maar kan soms ook moeilijk zijn. Als mensen met problemen bij je komen, moet je ze goed helpen.

Als personeelsmedewerker kun je ook gaan werken als intercedent bij een uitzendbureau. Daar help jij mensen aan een leuke baan. Je leert de mensen goed kennen en zorgt ervoor dat de juiste persoon bij de juiste opdrachtgever gaat werken. Je geeft voorlichting aan werkzoekenden en werkgevers.

Werk je graag met mensen en ben je nauwkeurig en betrouwbaar? Kun je goed zelfstandig werken en heb je doorzettingsvermogen? Vind je wet- en regelgeving interessant en kan je goed leren? Dan is de opleiding Medewerker Human Resource Management (HRM) iets voor jou!

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo-niveau 2, of 3)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
  • Adres:
    Slingelaan 1
    7001EA Doetinchem