Aeres MBO - Emmeloord

Assistent bouwen, wonen en onderhoud

Niveau 1

Weet je nog niet precies met welk beroep jij later je brood wilt gaan verdienen? Dan is de MBO-opleiding Arbeidsmarktgekwalificeerd assistent misschien wel iets voor jou. De opleiding Arbeidsmarktgekwalificeerd assistent (AKA) leidt je namelijk niet op voor één bepaald beroep, maarbiedt je een uitgebreide voorbereiding op een baan in de breedte van dearbeidsmarkt.

De opleiding Arbeidsmarktgekwalificeerd assistent helpt je bij hetvinden van de competenties die jij nodig hebt om succesvol op eenwerkplek te kunnen functioneren. Je hoeft nog niet voor een beroep tekiezen. Tijdens de opleiding leer je om je eigen werk voor te bereiden. Ook leerje hoe je milieubewust kunt werken en je leert op een goede manier tecommuniceren met collega┤s. Tot slot leer je wat je moet doen als ertijdens je werk een probleem ontstaat.

Waar je ook gaat werken, als arbeidsmarktgekwalificeerd assistent help je bij de dagelijkse werkzaamheden.

BOL/BBL
De opleiding Arbeidsmarktgekwalificeerd assistent kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze. Bij ROC Midden Nederland wordt deze opleiding aangeboden als een Entree-XL-opleiding. Een Entree-XL-Opleiding is speciaal voor leerlingen die moeilijk kunnenleren. Je hebt bijvoorbeeld een school voor praktijkonderwijs afgemaaktof het leerwegondersteunend onderwijs (lwoo) van het vmbo gevolgd.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot deze opleiding, moet je aan de volgende eisen voldoen:
- Je moet minimaal 16 jaar oud zijn.

Instellingen kunnen nog andere eisen stellen. Informeer hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toekomstmogelijkheden

Na afronding van de MBO-opleiding Arbeidsmarktgekwalificeerd assistent niveau 1 kun je aan de slag als assistent in een bedrijf. Ook kun je doorstuderen op mbo-niveau 2 met een opleiding naar keuze.