ROC Menso Alting - Groningen

(Junior) accountmanager

Niveau 4

Als Junior Accountmanager analyseer je klant-, product- en marktinformatie. Daarna doe je een voorstel voor een verkoopactie. In dit voorstel beschrijf je ook de kosten, de afzetmarkt, de markt- en brancheontwikkelingen en de concurrenten. Je bouwt relaties op en onderhoudt deze.

Hoe ziet de opleiding er uit?
International Business Studies is een modulair opgebouwde opleidingVoor het Engelse diploma bestaat de opleiding uit 18 onderwerpen (units). De lessen voor het Engelse diploma worden in het Engels gegeven. Omdat de nadruk op de Engelse taal groot is, wordt er extra aandacht besteed aan het Engelse taalonderwijs. Je boeken en de lessen zijn voor een groot deel in het Engels. Studenten worden opgeleid voor één van de felbegeerde Cambridge ESOL-certificaten (English for Speakers of Other Languages): FCE of CAE.

Naast de units voor het Engelse diploma zijn er lessen voor het Nederlandse diploma (Junior) Accountmanager en lessen voor Nederlands, Engels, Duits en rekenen. Daarnaast is er binnen de opleiding aandacht voor loopbaanleren, burgerschap, zelfstandig ondernemerschap, ICT, sport en intervisie. De lessen op school worden afgewisseld met projecten, praktijkopdrachten en zelfstandig werken. Daarnaast werk je (stage) ongeveer één derde van de opleiding in de praktijk bij leerebedrijven in Nederland of buitenland.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

- Vmbo-opleiding gemengde of theoretische leerweg;
- Overgangsbewijs havo of vwo 3 naar 4.

Als je uit een andere sector komt, dan is het wenselijk dat je wiskunde of economie in je pakket hebt. In alle gevallen is een zeven voor Engels en

Toekomstmogelijkheden

Je kunt gaan werken bij de afdeling verkoop van allerlei bedrijven of bij een contactcenter. Doorstuderen kan ook, je kunt bijvoorbeeld de hbo-opleiding Sales- en accountmanagement volgen.

Duur
Deze opleiding duurt 3-4 jaar.