Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Sector

Ben je sterk en fit en houd je niet van binnen zitten? Dan ga je toch lekker de straat op? Als opperman bestrating leg je het wegdek en de bestrating aan waar de rest van Nederland dankbaar gebruik van maakt. Soms moet je eerst de oude bestrating uitbreken. Je maakt de ondergrond glad en op de juiste hoogte. Daarna leg je de tegels of stenen in een bepaald patroon. Je werkt heel precies. Het regenwater moet kunnen wegstromen en de weg moet natuurlijk recht zijn. Dat betekent goed passen en meten

Tijdens de opleiding straatmaker leer je welke soorten bestratingen er allemaal zijn, zoals bakstenen, natuurstenen, keien en tegels. Ook leer je werken met allerlei machines zoals de trilmachine, waarmee je de ondergrond vlak maakt. Daarnaast krijg je les in het lezen van tekeningen, zodat je kunt zien hoe de stenen moeten komen te liggen.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo niveau 2)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling
  • Adres:
    Edisonweg 4
    4382 NW Vlissingen
    E-mail: