Monteur service en onderhoud installaties en systemen

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Ben jij technisch aangelegd en vind je het leuk om op pad te gaan? Misschien is de opleiding installeren wat voor jou! Je werkt met allerlei installaties. Bijvoorbeeld werktuigkundige installaties, zoals een centrale verwarming, elektrotechnische installaties, zoals een datanetwerk en koude- en luchtbehandelingsinstallaties, zoals de airconditioning in een gebouw. Je installeert, controleert, repareert en verbetert de installaties. Ook zorg je voor het instellen en inregelen. Je moet wel nauwkeurig werken voor deze job en zelfstandig kunnen werken. Ook kun je goed met mensen opschieten, want je bent meestal bij een klant op bezoek. Soms werk je ook op de werkplaats van je bedrijf.

Op school leer je hoe verschillende installaties in elkaar steken. Je leert werken met verschillende materialen en hun verwerkingstechnieken en verbindingstechnieken Ook leer je samen werken met collega’s en maak je kennis met de veiligheids- en milieuregels.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma van de entreeopleiding
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
  • Wat leer je?

    Je leert gasinstallaties en luchtbehandeling- en klimaatinstallaties in bedrijf te stellen. Je leert de werking te controleren en installaties opnieuw instellen. Hoe je storingen opspoort en verhelpt leer je ook tijdens de opleiding tot monteur service en onderhoud installaties en systemen. Verder leer je adviseren, samenwerken, veilig werken en omgaan met klanten. De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

    Adres:
    Edisonweg 4
    4382 NW Vlissingen
    E-mail: