Scalda - College voor Hotelmanagement & Gastronomie, Middelburg

Leidinggevende keuken

Niveau 4

Als leidinggevende keuken maak je afdelingsplannen en zie je erop toe dat je plannen uitgevoerd worden. Je maakt budgetten en begrotingen voor de keuken en let erop dat die niet worden overschreden. Je stuurt het keukenpersoneel aan, maakt werkroosters, koopt producten in, maakt bestellijsten en hebt contact met leveranciers.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot deze opleiding, moet je aan de volgende eisen voldoen
- VMBO-opleiding
Instellingen kunnen nog andere eisen stellen. Informeer hiervoor bij de instelling van je keuze.
ROC Midden Nederland:
- Diploma Zelfstandig Werkend Kok (niveau 3)
- Algemene vakken (Nederlands en rekenen) afgerond op minimaal 2F)
- Werkzaam in een erkend bedrijf niveau 4 Leidinggevende keuken

Toekomstmogelijkheden

Je kunt aan de slag in de keuken van een hotel/restaurant, een vergader-/congrescentrum of een instelling. Je kunt ook verder leren en een hbo-opleiding volgen, bijvoorbeeld food & business.

Duur
Deze opleiding duurt 2-4 jaar.