ROC Ter AA Helmond - Techniek & Technologie, Mierlo

Ruimtelijk vormgever

Niveau 4

Hou je van ontwerpen, ben je technisch én creatief? Dan zou je het goed doen als vormgever/medewerker ruimtelijke presentatie & communicatie. Je maakt dan ontwerpen voor opdrachtgevers. Denk bijvoorbeeld aan een huisstijl of een logo. Je kiest materialen en maakt schetsen en tekeningen. Je verzorgt ook de grafische opmaak. De projectleiding ligt in jouw handen en je bent ook degene die het ontwerp presenteert. Ook leidinggeven aan een team, het opstellen van offertes en het inkopen van materialen behoren tot je taken.

De opleiding Vormgever/medewerker ruimtelijke presentatie en communicatie is erg afwisselend. Je leert over presentatietechnieken, kleurenleer, ontwerpen, computertechniek, driedimensionale techniek, decoreren, ondernemersvaardigheden, marketing, kunstgeschiedenis, maatschappijleer en je krijgt twee vreemde talen (waaronder Engels).

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten, moet je aan de volgende eisen voldoen:
- vmbo-diploma, kaderberoepsgerichte,gemengde of theoretische leerweg sector techniek, of overige sectoren met één van de verplichte sectorvakken (wiskunde of natuur-en scheikunde 1)
- lbo/vbo-diploma met Nederlands, Engels, wiskunde en een vierde vak op C-niveau
- mavo-diploma, bij voorkeur met wiskunde
- mbo-diploma vormgever/medewerker ruimtelijke presentatie & communicatie, niveau 2 (geefttoegang tot een verkorte opleiding)

Toekomstmogelijkheden

Als medewerker productpresentatie werk je in de reclame-, communicatie- of presentatiebedrijfstak. Je kunt ook als zelfstandig ondernemer of freelancer aan de slag.