Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Productieleider textiel is typisch een baan voor mensen die goed kunnen organiseren en het overzicht niet snel kwijtraken. Als productieleider textiel werk je in een textiel- of tapijtbedrijf. Daar organiseer en controleer je het productieproces. Als je in een tapijtbedrijf werkt, zorg je er bijvoorbeeld voor dat de productie van de tapijten goed verloopt en dat er geen weeffouten in de stof komen. Je geeft leiding aan het personeel en je zorgt voor een goede begroting. Ook bewaak je het imago van het bedrijf naar buiten toe.

Tijdens de opleiding leer je hoe de productie van textiel in zijn werk gaat. Je leert waar je op moet letten bij het verdelen van werk en het aansturen van personeel. Ook krijg je administratieve vakken en leer je hoe je een begroting opstelt. Daarnaast leer je hoe je de producten die je maakt verder kunt verbeteren en ontwikkelen.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo-niveau 2, of 3)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
  • Adres:
    Goorsedijk 6
    5731PC Mierlo