Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Sector

Knap je graag auto's op in je vrije tijd? Dan is de mbo-opleiding Autoschadehersteller misschien wel iets voor jou! Tijdens de opleiding leer je hulpmiddelen te gebruiken zoals lasapparatuur, meetapparatuur en slijp-en schuurmachines. Je leert schade aan auto's op te nemen en komt te weten hoe je sytstemen in auto's plaatst

Als eerste autoschadehersteller neem je de schade aan een auto op en beslis je hoe deze gerepareerd moet worden. Je verdeelt het werk over je collega's.Bij het uitdeuken gebruik je plaatwerktechnieken zoals walsen, ponsen en snijden. Je repareert niet alleen de buitenkant maar ook de binnenkant van de auto, de mechaniek en de elektronica. Daarnaast bouw je systemen in auto's. Hierbij kun je denken aan alarmsystemen, navigatiesystemen, airbags, aandrijfsystemen of airconditioning.

BOL/BBL
Dit is een BBL-opleiding.

 

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo niveau 2)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling
  • Wat leer je?

    Je leert hoe je onderdelen monteert en demonteert. Je leert uitdeuken en lassen. Je krijgt les in de elektronische systemen in de voertuigen en leert elektronische problemen op te lossen. De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

    Adres:
    Structuurbaan 19
    3439 MA Nieuwegein