Veiligheid & Vakmanschap 2 Grondoptreden

Niveau
Duur

Als aankomend medewerker grondoptreden werk je als soldaat bij de defensie. Meestal is dit bij de landmacht, maar dit hoeft niet. Je werkt samen met andere militairen op kazernes in zowel binnen als buitenland. Onder begeleiding van je leidinggevende ontvang je gesloten opdrachten. Je krijgt opdracht om roadblocks, checkpoints of base-wachten aan te leggen. Hiervoor verzamel je de juiste materialen en bouw je die op locatie. Daarnaast voer je ook patrouilles uit. Hierbij verzamel je samen met je team informatie over de infrastructuur van een land en de bevolking ervan. Deze gegevens kunnen van invloed zijn op de veiligheid van toekomstige acties die uitgevoerd gaan worden in een omgeving. Je voert ook verkenningspatrouilles uit, waarbij je informatie verzamelt over een object, route of een gebied die van invloed kunnen zijn op de veiligheid van toekomstige acties. Voordat je een verkenningspatrouile doet, bereid je jezelf goed voor. Je zorgt voor genoeg voorraad van water en voedsel, brandstof en munitie. Als militair voer je tevens wacht,-observatie, brand, openings-, en sluitrondes uit. Hierbij voer je controlerende werkzaamheden uit en rapporteer je aan je leidinggevende. Bij in en uitgangen fouilleer je mensen en controleer je hun legitimatiebewijzen.


In dit beroep is het vanzelfsprekend dat je zowel fysiek als mentaal in goede conditie moet zijn. Op de kazernes train je samen met je teamleden en zorg je dat je in goede vorm blijft. Dit omdat je in allerlei weeromstandigheden en op allerlei soorten terreinen moet kunnen werken. Hou je van sporten? Dan is dit dus zeker iets voor jou! Samenwerken is hierbij heel belangrijk. De meeste tijd breng je namelijk door met je teamleden op de kazerne. Ook moet je goede instructies kunnen opvolgen van je leidinggevende. Zonder tegenspraak voer je de opgegeven opdrachten uit.


BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL.


Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma van de entreeopleiding
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
  • Aanvullende eisen: - Voor deze opleiding moet je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben - Voor deze opleiding kan een school aanvullende eisen stellen op het gebied van fysieke (lichamelijke) en psychische (geestelijke) geschiktheid.
    Adres:
    Fraijlemaborg 135
    1102 CV Amsterdam zuidoost