Radius College - Breda

Betonstaalvlechter

Niveau 2

Tijdens de mbo-opleiding Betonstaalverwerker leer je verschillende staalsoorten te herkennen en je leert om te werken met de handgereedschappen en machines. Ook leer je hoe je deze machines moet onderhouden en instellen. Je krijgt les in lassen, je doetkennis op over wapeningsstaal, bekisting en beton.

Betonstaalverwerker is werk voor echte vak- mannen en vrouwen. Als betonstaalverwerker zorg jij ervoor dat bijvoorbeeld viaducten stevig gebouwd worden. Aan de hand van bouwtekeningen maak je wapeningsconstructies voor betonnen vloeren, wanden of funderingen. Voor het maken van dit ‘vlechtwerk’ gebruik je gebruik je knip-, las- en buigmachines. Uiteindelijk las je de onderdelen die je hebt gemaakt aan elkaar.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot deze opleiding moet je aan de volgende eisen voldoen
  • Vmbo-diploma (basisberoepsgerichte leerweg sector techniek. Heb je een diploma van de sector zorg & welzijn, landbouw of economie, dan moet je wiskunde of natuur- en scheikunde 1 gedaan hebben.)

Instellingen kunnen nog andere eisen stellen. Informeer hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toekomstmogelijkheden

Na afronding van de mbo-opleiding Betonstaalverwerker niveau 2 kun je aan de slag in de bouw. Doorstuderen kan ook, je kunt op mbo-niveau 3 de opleiding Betonstaalverwerker volgen.