Radius College - Breda

Betonstaalvlechter

Niveau 3

Vind jij het leuk om met je handen bezig te zijn en is leiding geven voor jou geen probleem? Ga aan de slag als allround betonstaalverwerker! Je bent medeverantwoordelijk voor het skelet van het gebouw. Je bereidt een betonstaalproductie voor en voert deze helemaal uit. Natuurlijk niet alleen. Je geeft leiding aan een team collega’s en je zorgt dat alles goed verloopt. Zo let je er bijvoorbeeld op dat iedereen zich aan de veiligheidsinstructies houdt. Tijdens de opleiding leer je alle ins- en outs over betonstaalverwerking.

Je leert alles over logistiek, het productieproces en de planning van een betonstaalproductie. Je leert een opdracht voorbereiden en uitvoeren. Bovendien leer je hoe je een team collega┤s aanstuurt.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot deze opleiding, moet je aan de volgende eisen voldoen:
  • Vmbo-diploma (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg techniek.
  • Voor toelating met vmbo-diploma zorg & welzijn, economie of landbouw moet je wiskunde of natuur- en scheikunde 1 gedaan hebben.
  • Een mbo-diploma niveau 2 van een verwante opleiding
  • Een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo

Instellingen kunnen nog andere eisen stellen. Informeer hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toekomstmogelijkheden

Je kunt aan de slag in de bouw. Doorstuderen kan ook, je kunt op mbo-niveau 4 de opleidingen Middenkaderfunctionaris Bouw-Infra en Kaderfunctionaris Bouw-Infra volgen.