Assistent dienstverlening en zorg

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Wat houdt je beroep in?
Als assistent dienstverlening en zorg werk je in verschillende sectoren en branches. In de sector zorg en welzijn werk je bijvoorbeeld in de thuiszorg of verpleeg- en verzorgingshuizen of kinderopvang. In de schoonmaak- en glazenwassersbranche werk je in kantoren en scholen of bij facilitaire diensten van bedrijven. Maar je kunt ook aan de slag bij een kapsalon, in een restaurant of bij een gemeente. Je werkzaamheden verschillen per werkplek en soms werk je ook op meerdere locaties.

Je opleiding in het kort
Je leert basisvaardigheden in de schoonmaak en de zorg en omgaan met mensen. Tijdens je BPV-periode assisteer je bij dagelijkse bezigheden. Je kunt ervaring opdoen in allerlei verschillende branches en sectoren. Denk aan kapsalons, zorgcentra en schoonmaakbedrijven

BOL of BBL

  • BOL: Tijdens de eerste periode ga je de hele week naar school. Je leert praktische en theoretische basisvaardigheden. Daarna ga je een aantal dagen naar school en loop je een aantal dagen stage (BPV). Je kunt na verloop van tijd voor het BBL-traject met een arbeidscontract kiezen
  • BBL: Je krijgt les volgens een blokkensysteem (20%). Daarnaast leer en werk je bij een leerbedrijf (BPV). Hier krijg je begeleiding van een praktijkbegeleider.

Wat heb je in je mars?
Je bent team-, klant- en servicegericht. Je handelt onbevooroordeeld en je bent er op gericht dat je klanten of cliënten zich veilig voelen.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten aan deze opleiding is het volgende vereist:

  • Je hebt nog geen diploma
  • Je hebt nog geen twee jaar ingeschreven gestaan bij een entreeopleiding
  • Je hebt 16 jaar of ouder

Let op: aan al deze eisen moet worden voldaan. Ben je op 1 augustus van het schooljaar 16 jaar of ouder? Dan mag je in augustus of januari starten met de entreeopleiding. Ben je nog geen 16 jaar op 1 augustus van het schooljaar? Dan kan je pas het volgende schooljaar in augustus starten met de opleiding.

Adres:
Mozartlaan 15
8031 AA Zwolle
E-mail: