Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Heb je iets met computers, techniek, montage én vormgeving? Dan kom je met de mbo opleiding Medewerker Sign op niveau 2 aan je trekken. Je maakt digitale bestanden en voert ontwerpen in computerprogramma’s in. Verder monteer je signmateriaal en beheer je bestanden. Ook zorg je voor de afwerking van gegraveerde of geprinte producten. De producten die je maakt zijn bijvoorbeeld reclameborden, lichtreclame, lichtbakken, billboards en bewegwijzering. Medewerkers Sign werken in de sign- en graveersector.

Tijdens de opleiding leer je verschillende apparaten te bedienen. Je leert om te gaan met bijvoorbeeld een printer, een hittepers, een graveer- en snijmachine. Je vergroot je technische kennis en leert ook andere vaardigheden zoals klantgericht handelen, samenwerken, en oplossingen zoeken voor problemen.

Vakken

Je krijgt les in vakken als:
- Computertechniek
- Typografie & kleurenleer
- Grafisch vormgeven
- Driedimensionale techniek
- Tekenen
- Engels
- Nederlands
- Rekenen
- Kunstgeschiedenis

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma van de entreeopleiding
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
  • Wat leer je?

    Typografie, color management en designsoftware zijn onderwerpen die tijdens de opleiding aan bod komen. Je leert werken met de apparatuur en machines die nodig zijn voor het maken van signproducten. De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

    Adres:
    Zijpendaalseweg 167
    6814 CJ Arnhem