Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Laat jij je hoofd niet zomaar op hol brengen? Dan heb jij het in je om een eigen zaak te beginnen. Een ondernemer horeca/bakkerij heeft een eigen zaak of is manager van een zaak. Als ondernemer bepaal je het beleid van je onderneming. Jij bent verantwoordelijk voor de gang van zaken. Je neemt medewerkers aan en je zorgt dat iedereen zich aan de wettelijke regels en voorschriften houdt. Tijdens de opleiding krijg je les in marketing-en managementtechnieken. Je leert een ondernemingsplan schrijven en personeel aannemen. Je krijgt ook les in Nederlands en in Engels. Ook leer je hoe je goed moet communiceren naar je medewerkers en naar je klanten toe.

Zit het ondernemen in je en hou je van de horeca/bakkerijbranche? Dan is de opleiding ondernemer horeca/bakkerij iets voor jou!

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo-niveau 2, of 3)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
  • Wat leer je?

    Je leert hoe de horeca en horecabedrijven in elkaar zitten. Je doet kennis op van eten en drinken. Je leert hoe je het gasten naar de zin kunt maken. Daarnaast leer je leiding geven aan medewerkers en de financiën te regelen. Ook de inkoop en hygiëne komen voorbij. De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

    Adres:
    Zijpendaalseweg 167
    6814 CJ Arnhem