Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Journalisten en schrijvers kunnen dan wel mooie dingen schrijven, maar zonder een medewerker printmedia basis zijn ze nergens. Als medewerker printmedia basis help je bij het vermenigvuldigen van allerlei drukwerk, zoals tijdschriften en kranten maar ook t-shirts en verpakkingen. Het drukproces bestaat uit drie onderdelen; voorbewerken, drukken en nabewerken. Afhankelijk van de richting die je kiest, specialiseer je je in een van deze onderdelen. Je bereidt het drukken voor, je bedient de drukmachines en je zorgt ervoor dat de producten klaar voor gebruik worden gemaakt. Dat doe je onder andere met vouw- en snijmachines.

Tijdens de opleiding leer je verschillende druktechnieken. Je krijgt onder meer: kleurenleer, (elektronische) voorbereiding en beeldbewerking. Ook leer je verschillende papiersoorten kennen en leer je welke techniek je het beste voor welk product kunt gebruiken.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma van de entreeopleiding
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
  • Wat leer je?

    Je leert omgaan met computers en ontwerpprogramma’s. Je zult ontdekken dat er enorm veel verschillende letters, kleuren en papiersoorten zijn. Je leert hoe drukpersen werken, hoe je ze in kunt stellen en bedienen. Wanneer de producten van de pers af rollen zijn er ook nog allerlei manieren van samenbinden en verpakken. De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

    Adres:
    Zijpendaalseweg 167
    6814 CJ Arnhem