Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Sector

Werk jij het liefst in de buitenlucht en wil jij ergens flink je schouders onderzetten? Dan is de opleiding Allround Vakman Grond-, Weg- en Waterbouw misschien wel iets voor jou! Tijdens de opleiding Allround Vakman GWW leer je infrastructuur voor met name wegen en rioleringen aan te leggen. Je leert om met tekeningen te werken en daarnaast krijg je les over het gereedschap en de apparaten waarmee je werkt. Ook wordt er aandacht besteed aan hoe je veilig werkt.

Als Allround Vakman GWW houd jij je bezig met de aanleg en het onderhoud van infrastructurele werken. Je voert de werkzaamheden uit in de sector grond-, water-, en wegenbouw. Het gaat hierbij om diverse weg,- en waterbouwkundige constructies, bestratingen, oeverconstructies en rioolconstructies. Je voert hiervoor benodigde grondwerkzaamheden uit, zoals sleuven graven en bermen afwerken. Als Allround Vakman GWW bedien je machines, zoals compressoren, pompen en verdichtingapparatuur. Verder werk je met handgereedschappen en elektrische, hydraulische en pneumatische gereedschappen en je onderhoudt deze gereedschappen.

Je werkt als Allround Vakman GWW op verschillende bouwlocaties, zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Je werkt vooral buiten en je projecten zijn meestal van behoorlijke grootte. Verkeersdrukte, diepe bouwputten, zware constructieonderdelen en nachtelijke werkzaamheden maken dat het werk regelmatig risicovol is. Daarnaast heb je te maken met variërende werktijden omdat het werk aan infrastructurele projecten vaak verkeersoverlast oplevert en deze werkzaamheden vaak ’s nachts worden uitgevoerd. Als Je werkt voornamelijk in ploegverband waarbij jij de aanwijzingen geeft aan andere collega’s. Je bent dus niet alleen verantwoordelijk voor je eigen werk, maar ook voor het werk van je collega’s. Jij let erop dat alles op tijd af is en op een goede en veilige manier gebeurt.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo niveau 2)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling
  • Adres:
    Zijpendaalseweg 167
    6814 CJ Arnhem