Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Houd jij van auto’s, motoren en brommers? Wil jij graag zelf deze vervoermiddelen in elkaar kunnen zetten of repareren? Dan is de mbo-opleiding autoschadetechnicus misschien wat voor jou! Tijdens de opleiding Autoschadetechnicus leer je werken met de specialistische apparaten die horen bij het vak. Ook leer je grondige diagnoses stellen en daarna een schaderapport schrijven. Natuurlijk is ook de samenwerking met jemedestudenten van belang.

Als autoschadetechnicus ben jij de spil van elke garage of autobedrijf. Jij kunt klanten vertellen wat er mis is met hun voertuig en jij lost het voor ze op. Je werkt met collega’s samen aan een klus maar ook vaak zelfstandig. Verder moet je goed met moderne apparatuur om kunnen gaan.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo niveau 2)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling
  • Wat leer je?

    Je leert schades inschatten en diagnoses stellen. Oftewel, wat is er aan de hand en wat moet er gebeuren? Je leert onderdelen monteren en demonteren. Je krijgt les in de elektronische systemen in de voertuigen en leert elektronische problemen op te lossen. De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

    Adres:
    Zijpendaalseweg 167
    6814 CJ Arnhem