Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau

Ben je nieuwsgierig aangelegd en onderzoek je graag dingen? Misschien is de opleiding tot Analist Laboratoriumdan iets voor jou! Tijdens de opleiding tot Analist Laboratorium leer je alles over het werken in een laboratorium. Je leert hoe je analyses en onderzoek uitvoert en hoe je omgaat met geavanceerde apparaten en gevaarlijke stoffen.

Uitstroomrichtingen Analist Laboratorium

-Analist klinische chemie
-Analist pathologie
-Microbiologisch analist
-Biotechnologisch analish
-Chemisch-fysisch analist
-Technisch onderwijsassistent.

Het beroep

Als analist werk je in een laboratorium in ziekenhuizen, in de voedingsmiddelenindustrie, op universiteiten en bij onderzoeksinstellingen. De ene analist houdt zich bezig met het kweken van bacteriën om zo te ontdekken wat voor ziekte iemand heeft, de ander bepaalt de sterkte van een nieuw soort autobumper of bekijkt de kwaliteit van het slootwater in een woonwijk. Als je in het ziekenhuis of op een school werkt, kom je vaak met patiënten of leerlingen in contact. Als analist moet je goed met mensen om kunnen gaan. Ook moet je goed kunnen plannen en inschatten welke werkzaamheden je zelf uit kan voeren en waarvoor je hulp in moet roepen.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangtervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijkhiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

Zie per richting.
Adres:
Zijpendaalseweg 167
6814 CJ Arnhem