Medewerker voeding en technologie

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Je vindt het leuk om voedingsmiddelen te bereiden en je bent een echte teamspeler. Samen het productieproces in goede banen leiden, machines bedienen en afstellen lijkt je wel wat. Kan de smaak beter? Kan de productie efficiënter? Hoe maak je een product lekkerder? Na de specialisatie Voeding en Technologie heb jij alle antwoorden op deze vragen!

BOL/BBL

Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma van de entreeopleiding
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
  • Wat leer je?

    Je leert zelfstandig producten bereiden, verpakken en controleren. Vakken als hygiëne, productbereiding en het bedienen van apparatuur komen voorbij. Ook krijg je les in laboratoriumonderzoek en het berekenen van recepturen. Je leert letten op kwaliteit en hoe je moet handelen als er iets verkeerd gaat. Samenwerken is ook onderdeel van deze opleiding tot medewerker voeding en technologie. De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

    Adres:
    Harste 2
    8602 JX Sneek