Veiligheid & Vakmanschap Bedrijfsautotechniek

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Tijdens je opleiding Veiligheid & Vakmanschap word je voorbereid op een uitdagende technische startfunctie. Je leert allerlei soorten motorvoertuigen onderhouden en repareren, en bent dus vaak in de garage te vinden waar je sleutelt aan pantservoertuigen, wielvoertuigen en rupsvoertuigen. Naast vakken als Nederlands en Engels krijg je ook vakken als burgerschap en militair Engels. Daarnaast doe je veel aan sport en ontdek je de kracht van teamwork met je medeleerlingen. Afhankelijk van de specifieke vakrichting kun je de opleiding autotechniek op twee niveaus volgen: niveau 2 duurt 18-24 maanden en bereidt je voor op een functie als soldaat/marinier of korporaal, niveau 3 duurt 30-36 maanden en bereidt je voor op de functie van onderofficier.

Toelatingseisen

Je moet voldoen aan 1 van de volgende voorwaarden:
  • Je hebt een diploma lbo, vbo of vmbo kaderberoepsgerichte leerweg, vmbo theoretische leerweg, mavo, mavo-vbo of vmbo gemengde leerweg.
  • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (niveau 2) of vakopleiding (niveau 3).
  • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen. Of je hebt een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend.
Kijk altijd op de website van de school om te weten hoe de toelating geregeld is.
Adres:
Hoofdlocatie Vlijmenseweg 2, Postbus 122
5201AC 's-Hertogenbosch