Scheeps- en jachtbouwkundige

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur

Vind jij het leuk om in je vrije tijd modelbouwschepen in elkaar te knutselen en wil je voor het echte werk gaan, denk dan eens na over een beroep als scheeps- en jachtbouwkundige. Schepen bouwen is eigenlijk modelbouwen in het groot maar dan zonder plastic scheepjes en met echte zeeschepen! Als scheeps- en jachtbouwkundige help je bij de organisatie van de bouw of reparatie van een schip van het begin tot het eind. Je helpt niet alleen bij het zware bouwwerk maar berekent ook hoeveel de bouw of de reparatie gaat kosten. Je koopt materialen in en bespreekt de problemen met de opdrachtgever. Je let erop dat het schip op tijd af is en wordt opgeleverd, en dat de kwaliteit goed is

Tijdens de opleiding leer je de theorie en de praktijk van verschillende technieken voor de scheepsbouw. Je leert tekeningen maken, houtbewerken en lassen. Ook leer je alles wat je als leidinggevende moet weten. Bijvoorbeeld het maken van een planning voor de scheepsbouw, het maken van werkvoorbereidingen voor de andere werknemers en het zorgen voor een veilige werkvloer.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo-niveau 2, of 3)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
  • Adres:
    Harste 4-6
    8602 JX Sneek