Eerste monteur elektrotechnische systemen

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Deze opleiding bereidt je voor op het beroep van eerste monteur. Met behulp van een tekening zet je een product in elkaar. Je bouwt dit op uit verschillende onderdelen, het is dus veel passen en meten. Ook leg je de bedrading aan. Wanneer je het product hebt opgebouwd, controleer je of alles klopt. Bij dit beroep komen verschillende vakgebieden kijken, zoals ICT en werktuigbouwkunde.

Tijdens de opleiding krijg je vakken zoals veilig meten en werken, monteren. Je leert hoe je een bedrading moet aanleggen en hoe je tekeningen en schema's kunt lezen.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo niveau 2)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling
  • Wat leer je?

    Tijdens je opleiding krijg je de vakken elektrotechniek, elektronica en ict. Dat is de basis die je moet kennen. Je leert ook de juiste kabels aan te leggen. Je leert installaties af te stellen en te testen. Zo leer je meteen hoe je problemen op kunt lossen en hoe je installaties kunt onderhouden. Daarnaast leer je plannen en leiding geven, want als eerste monteur elektrotechnische systemen ben jij verantwoordelijk voor de begeleiding van een team monteurs. De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

    Adres:
    Espelerlaan 74
    8302 DC Emmeloord