ROC Friese Poort - Vestiging Leeuwarden

Beveiliger

Niveau 2

Tijdens de mbo-opleiding Beveiliger leer je onveilige situaties te herkennen en voorkomen en leer je hoe je in gevaarlijke situaties op de juiste manier in kunt grijpen.

Als beveiliger zorg je ervoor dat mensen zich veilig voelen. Je probeert gevaarlijke situaties te voorkomen en je grijpt in als dat nodig is. Onveilige of ‘verdachte’ dingen meldt je meteen. Je hebt als beveiliger allerlei soorten taken. Je houdt bijvoorbeeld toegangscontroles, opent en sluit gebouwen en reageert op een alarm. Beveiliging is niet alleen overdag nodig, maar ook ’s avonds of ’s nachts, dus misschien moet je wel ’s nachts aan het werk.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL,dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaanvolgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

  • afgeronde vmbo-opleiding basisberoepsgerichte leerweg
  • toestemming van de politie (dit vraagt het stagebedrijf aan)
  • ouder dan 16 jaar


Ben je in het verleden in aanraking geweest met justitie dan is de kans groot dat je van de politie geen toestemming krijgt om in de beveiligingsbranche te gaan werken of stage te gaan lopen.

Toekomstmogelijkheden

Na afronding van de mbo-opleiding Beveiliger niveau 2 kun je aan het werk bij beveiligingsdiensten van allerlei soorten bedrijven, bijvoorbeeld winkels, olieraffinaderijen en ministeries. Je kunt ook bij beveiligingsorganisaties terecht. Dan werk je steeds voor een andere opdrachtgever. Die huren jou in. Je kunt dus meteen een baan zoeken, maar je kunt ook verder leren voor coördinator beveiliging op niveau 3

Duur
Deze opleiding duurt 1-2 jaar.