ROC Friese Poort - Vestiging Leeuwarden

Coördinator beveiliging

Niveau 3

Tijdens de mbo-opleiding Coördinator Beveiliging leer je hoe je beveiligingswerkzaamheden moet organiseren en plannen.Daarnaast leer je hoe je leiding moet geven aan beveiligingsmedewerkersen hoe te rapporteren aan het management. Ook leer je hoe je kuntbijdragen aan beveiligingsplannen en instructies zodat je prefentieftoezicht kunt houden op de veiligheid.

Als Coördinator Beveiliging geef je leiding en coördineer en controleer je de dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast adviseer je de leiding en ben je vaak het eerste aanspreekpunt voor opdrachtgevers. Je bent ook voor collega’s het aanspreekpunt als het gaat om beveiligingstechnische en personele zaken.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot deze opleiding moet je aan de volgende eisen voldoen:
- Vmbo-diploma (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.)
- Overgangsbewijs van 3 naar 4 havo.

Instellingen kunnen nog andere eisten stellen. Informeer hiervoor bij de instelling van je keuze.

- ROC Midden Nederland
  • Aanmelding door je werkgever (erkend leerbedrijf);
    je bent verplicht werkzaam bij een erkend leerbedrijf in de beveiliging
  • Minimaal 18 jaar
  • Diploma Beveiliger niveau 2

Toekomstmogelijkheden

Na afronding van de mbo-opleiding Coördinator Beveiliging niveau 3 kun je aan de slag bij de eigen van een groot beveiligingsbedrijf of je bent in dienst bij een particulier beveiligingsbedrijf.

Duur
Deze opleiding duurt 1-4 jaar.