ROC Friese Poort - Vestiging Leeuwarden

Financieel administratief medewerker

Niveau 3

Als Financieel Administratief Medewerker werk je op de administratie van een bedrijf. Je regelt daar het betalingsverkeer. Zo stel je facturen op, bewaak je betalingstermijnen, orden en controleer je bankafschriften en beheer je de kas. Ook houd je de voorraadadministratie bij. Dat betekent dat je magazijnbonnen en bestelbonnen controleert. Je regelt en controleert daarnaast de urenadministratie van medewerkers.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot deze opleiding, moet je aan de volgende eisen voldoenòVmbo-diploma gemengd, kader of theoretische leerweg (Economie)
òOvergangsbewijs havo/vwo 3-4
òVmbo-diploma in een andere sector, toelating mogelijk onder bepaalde voorwaarden. Informeer hiervoor bij de school van jouw keuze.
òDiploma verwante beroepsopleiding op niveau 2

Toekomstmogelijkheden

Als Financieel Administratie Medewerker kun je aan de slag bij bijvoorbeeld een administratiekantoor of op de administratie van een bedrijf. Je kunt er ook voor kiezen om door te studeren.

Duur
Deze opleiding duurt 2-4 jaar.