Stand- en decorbouwer

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Houd je niet van stilzitten, ben je stressbestendig en heb je een goede conditie? Dan is tentoonstellingsbouwer iets voor jou! Als medewerker tentoonstellingsbouw bouw je stands en ander presentatiemateriaal op en af. In de werkplaats bereid je de stands en ander materiaal voor. Je versiert, schildert, en stoffeert. Daarna breng je de stands naar de gewenste locatie. Als tentoonstellingsbouwer maak je deel uit van een team, je moet dus goed kunnen samenwerken met collega’s

Je werkt voor bedrijven die stands, tentoonstellings-, decor-, en interieurprojecten ontwerpen. Je bent werkzaam in de werkplaats en op wisselende locaties zoals in beurzen, theaters, showrooms, hallencomplexen, bedrijven etc. Je werkt in Nederland maar ook in het buitenland. Daarom leer je tijdens je opleiding ook een vreemde taal. Voordat je aan deze MBO 2 opleiding tentoonstellingsbouwer begint, is het belangrijk na te gaan of je een flexibele houding hebt ten opzichte van werktijden en -locaties.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma van de entreeopleiding
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
  • Wat leer je?

    Je leert hoe stands en decors worden gemaakt en welke materialen en onderdelen daarbij horen. Je leert hoe je onderdelen transporteert en in elkaar zet op locatie. Je leert werken met de gereedschappen die je daarbij nodig hebt. De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

    Adres:
    Leidijk 49
    9202 TW Drachten