ROC A12 - Locatie Ede, Reehorsterweg 80

Assistent verkoop/retail

Niveau 1

Ga jij graag met mensen om en ben je klantvriendelijk? Misschien is werken in een winkel wel wat voor jou! Tijdens de opleiding aankomend verkoopmedewerker leer je alles wat te maken heeft met verkoop en het omgaan met klanten. Als verkoopmedewerker vind je het leuk om met mensen om te gaan. Je bent klantvriendelijk en houdt rekening met de wensen van de klant. Je geeft klanten advies, beantwoord vragen, laat spullen zien en haalt artikelen uit het magazijn. Als er een bestelling binnenkomt controleer jij deze. Je pakt de spullen uit en kijkt of ze niet beschadigd zijn. Daarna ruim je ze op in het magazijn of zet je ze direct in de winkel.

Daarnaast houd je als aankomend verkoopmedewerker de artikelen in de winkel in de gaten en vul je ze op tijd aan. Je let op of artikelen op de goede plaats staan en of er niets aan mankeert. Een winkel moet er voor de klanten natuurlijk netjes uitzien. Als aankomend verkoopmedewerker help je mee om de winkel opgeruimd en schoon te houden. Ook breng je, in opdracht van een leidinggevende, promotiemateriaal zoals affiches en posters aan.

Tijdens de opleiding tot aankomend verkoopmedewerker krijg je veel praktijklessen. Je leert gesprekken met klanten te voeren en je leert hoe je met lastige klanten omgaat. Ook kom je veel te weten over hoe je artikelen op een aantrekkelijke manier kunt uitstallen.

Stage:
Tijdens de BOL opleiding loop je verschillende stages. Bij de BBL opleiding ga je één dag in de week naar school en loop je vier dagen in de week stage.

Vakken

  • Goederenontvangst
  • Goederenverwerking
  • Verkooppraktijk
  • Nederlands
  • Rekenen

Toelatingseisen

Voor deze opleiding zijn geen speciale toelatingseisen.

Toekomstmogelijkheden

Je kunt in allerlei soorten winkels aan het werk zoals kledingzaken, sportwinkels, boekhandels en supermarkten. Je kunt ook verder leren voor verkoper of afdelingsmanager.