ROC A12 - Locatie Ede, Reehorsterweg 80

Schoonheidsspecialist

Niveau 3

Ben jij een echte ijdeltuit en sta je uren voor de spiegel? Vind je het leuk om veel aandacht aan je uiterlijk te besteden? Maak er dan je werk van! Als schoonheidsspecialist ben je een expert in lichaams- en gezichtsbehandelingen. Je weet wanneer je iemand welke behandeling geeft. Om dit te bepalen doe je vaak eerst een huid- of lichaamsonderzoek. Je geeft gezichtsbehandelingen, zoals peeling, harsen, het aanbrengen van een masker of make-up. Je epileert en verft wimpers en wenkbrauwen. Ook geef je massages. Daarnaast adviseer je over make-up en schoonheidsproducten en verkoopt die. Na de behandeling reken je met de klant af

Tijdens de opleiding krijg je les in lichaamsbehandeling, gezichtsbehandeling, cosmetische nagel-, hand- en voetverzorging en schoonheidsverzorging. Maar je leert ook dingen die nodig zijn om een eigen bedrijf te runnen (personeelsbeleid, inkoop- en voorraadbeleid en financiële administratie).

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangtervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijkhiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot deze opleiding, moet je aan de volgende eisen voldoen:
- vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg met doorstroomvoorwaarden
- lbo-, vbo-, of mavo-diploma
- overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo
- diploma verwante beroepsopleiding op niveau 2

Om een bbl-opleiding te volgen, moet je een baan hebben bij een erkend leerbedrijf. Wanneer je geen baan hebt, meld je dit direct bij de intake. Instellingen kunnen nog andere eisen stellen. Informeer hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toekomstmogelijkheden

Als schoonheidsspecialist kun je gaan werken bij een schoonheidssalon, beautyfarm, verzorgingsinstituut, sauna of parfumerie. Je kunt ook je eigen schoonheidssalon openen

Duur
Deze opleiding duurt 2-4 jaar.