ROC A12 - Locatie Ede, Reehorsterweg 80

Allround Schoonheidsspecialist

Niveau 4

Vind jij een verzorgd uiterlijk erg belangrijk? Maak er dan je werk van! Als Allround Schoonheidsspecialist geef je de gebruikelijke lichaams- en gezichtsbehandelingen zoals peeling, harsen, massages, epileren, maskers en make-up aanbrengen. Je zorgt dat mensen zich op hun gemak voelen bij je. Daarnaast geef je aanvullende behandelingen zoals aromatherapie, thalassotherapie, bruiningsmethoden, visagie, kleuradvisering, hoofdhuid-/oormassage, afslankmethoden, huidverzorging van de donkere huid en huidverzorging van de manJe verkoopt schoonheidsproducten en geeft advies over make-up en schoonheidsproducten. Na de behandeling reken je met de klant af.

Tijdens de opleiding specialiseer je je in twee van de volgende behandelingen: camouflage, pincementmassage, oosterse massage, acnébehandelingen of elektrisch ontharenJe krijgt les in lichaamsbehandeling, gezichtsbehandeling, cosmetische nagel-, hand- en voetverzorging en schoonheidsverzorging. Maar je leert ook dingen die nodig zijn om een eigen bedrijf te runnen (personeelsbeleid, inkoop- en voorraadbeleid en financiële administratie).

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangtervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijkhiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot deze opleiding, moet je aan de volgende eisen voldoen:
- vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg met doorstroomvoorwaarden
- lbo- of vbo-diploma met alle vakken op C-niveau
- mavo-diploma met minimaal 4 van de volgende vakken op D-niveau: Nederlands, Engels, Duits, Frans, economie, wiskunde
- overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo
- gelijkwaardig diploma
- verwante beroepsopleiding op niveau 2 met doorstroommodules en een positief advies

Om een BBL-opleiding te volgen, moet je een baan hebben bij een erkend leerbedrijf. Wanneer je geen baan hebt, meld je dit direct bij de intake. Instellingen kunnen nog andere eisen stellen. Informeer hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toekomstmogelijkheden

Als Allround Schoonheidsspecialist kun je aan de slag bij een schoonheidssalon, beautyfarm, verzorgingsinstituut, sauna of parfumerie. Maar je kunt ook een eigen schoonheidssalon openen

Je kunt je ook verder specialiseren, bijvoorbeeld in laser- en lichttherapie. Of je kunt verder leren en een hbo-opleiding volgen.

Duur
Deze opleiding duurt 3-4 jaar.