Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Sector

Doe je graag proefjes en experimenten? Dan is de opleiding Allround Laborant je op het lijf geschreven! Tijdens de opleiding tot Allround Laborant leer je standaard scheikundige, natuurkundige en microbiologische proeven te doen volgens de voorschriften. Je leert voedingsbodems voor te bereiden, micro-organismen te weken en te kwantificeren, monsters te identificeren en te registreren en analyses voor te bereiden en uit te voeren

Als allround laborant neem je monsters af en voer je hiermee proeven uit. Je sorteert en verdeelt de monsters. Je bereidt steriele voedingsbodems voor, brengt het monster over naar de voedingsbodem en kweekt micro-organismen. Daarnaast doe je basisanalyses, om de kwaliteit van binnenkomende grondstoffen te controleren.

Vakken Allround Laborant

-Scheikunde
-Biologie
-Natuurkunde
-Wiskunde
-Nederlands
-Veiligheid
-Kwaliteit

BOL/BBL

Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo niveau 2)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling
  • Wat leer je?

    Je leert analyses voorbereiden en uitvoeren. Je leert hoe je materialen, die voor onderzoek worden aangeboden, kunt aannemen en registreren. Je leert basis analyses uit te voeren en de resultaten daarvan te rapporteren. Natuurlijk leer je ook hoe je de apparaten kunt bedienen en onderhouden. De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

    Adres:
    Arendstraat 12
    6135KT Sittard