Rijn IJssel - Vakschool Wageningen

Patissier

Niveau 4

Als Patissier maak je brood- en banketproducten voor bijvoorbeeld buffetten en feesten. Voor je begint probeer je zoveel mogelijk achter de wensen van de klant te komen. Daar speel je op in. Daarvoor heb je een flinke dosis creativiteit nodig, waarmee je originele patisserieproducten en exclusieve delicatessen maakt. Je gebruikt gedetailleerde, verfijnde en vernieuwende technieken.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot deze opleiding, moet je aan de volgende eisen voldoen:
- Een diploma vmbo met kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg.
- Een overgangsbewijs van klas 3 naar 4 havo of vwo.
- Een mbo opleiding niveau 3.

Instellingen kunnen extra eisen stellen. Informeer hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toekomstmogelijkheden

Je kunt in allerlei plekken in de bakkerijbranche aan de slag, bijvoorbeeld in hotels, restaurants en exclusieve patisserieën. Doorstuderen kan ook, bijvoorbeeld met de hbo-opleiding Voedingsmiddelentechnologie.