Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

De klant is koning! Als medewerker bediening/ fastfood/café-bar hou je deze kreet altijd in je achterhoofd. Je zorgt dat klanten tevreden zijn. Je ontvangt gasten en neemt bestellingen op. Die bestellingen geef je door aan de kok, of je maakt ze zelf klaar. Vervolgens serveer je de gerechten. En je rekent af met de klant. Als er goederen afgeleverd worden, help je mee met het uitpakken en opruimen. Ook vul je voorraden bij. Tegen sluitingstijd zorg je dat je de werkplek schoon en opgeruimd achterlaat. Je sluit de kassa af en telt het geld. Je werkt onder begeleiding en volgens een planning.

Tijdens je opleiding staat gastvrijheid centraal. Je leert hoe je met klanten omgaat en hoe je een vriendelijke en verzorgde indruk maakt. Je leert hoe je probleemsituaties kunt oplossen.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma van de entreeopleiding
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
  • Wat leer je?

    Je leert bestellingen op te nemen en gerechten uit te serveren. Je leert tafels dekken en afruimen. Je leert rekeningen opmaken en afrekenen. Natuurlijk leer je samenwerken met de bar en met de keuken, zodat jouw gasten een geweldige ervaring hebben. De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

    Adres:
    Meeussenstraat 13
    4611BP Bergen op Zoom