Hogeschool Tio (Mbo) - Hengelo

Stewardess Receptioniste Hostess

Niveau 4

Elke dag nieuwe gasten en andere collega's. Vreemde talen en verre landen. Na de opleiding Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess) ben jij klaar voor deze internationale uitdaging.

Je hebt een servicegerichte instelling en een goed gevoel voor vreemde talen. Je staat stevig in je schoenen en speelt makkelijk in op onverwachte gebeurtenissen. Je hebt oog voor commerciële kansen en anticipeert op signalen van passagiers. 'Service with a smile' is voor jou vanzelfsprekend.

Beste opleidingen Luchtvaartdienstverlening
De Onderwijsinspectie heeft het mbo-onderwijs van Tio de hoogst mogelijke beoordeling gegeven, namelijk 'goed'. De Keuzegids Mbo heeft de opleiding Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess) voor het vijfde jaar op rij uitgeroepen tot beste mbo-opleiding Luchtvaartdienstverlener van Nederland. Dit oordeel is gebaseerd op de mening van studenten en de beoordeling door de Onderwijsinspectie.

Toelatingseisen

  • Mavo- of vmbo-diploma (TL, GL).
  • Vmbo-diploma KL o.b.v. assessment.
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4.
  • Op basis van een havo- mbo3- of een relevant mbo2-diploma kun je de opleiding in één jaar afronden.

Toekomstmogelijkheden

De mbo4-opleiding Stewardess Receptioniste Hostess leidt op voor drie verschillende branches: luchtvaart, toerisme en hotellerie. Je kunt niet alleen als steward(ess), maar ook als receptionist(e) of host(ess) aan de slag. Daarnaast is het diploma ook waardevol buiten deze branches.