Hogeschool Tio (Mbo) - Hengelo

Commercieel Business Management (CBM)

Niveau 4

Verkoop is internationaal en overal. Ontwikkel met Commercieel Business Management het talent om het te maken in de business. Wie weet sluit jij de deal van het jaar!

Je adviseert klanten over producten en ontwikkelingen en stelt marketing- en accountplannen op. Je onderhandelt over prijzen, voert verkoopgesprekken en hebt de wil om te scoren. Je hebt een ondernemersgeest en zet woorden om in daden.

Topopleiding commerciële dienstverlening
De Onderwijsinspectie heeft het mbo-onderwijs van Tio de hoogst mogelijke beoordeling gegeven, namelijk 'goed'. De Keuzegids Mbo heeft de opleiding Commercieel Business Management voor het vierde jaar op rij uitgeroepen tot één van de beste mbo-opleidingen in haar vakgebied. Dit oordeel is gebaseerd op de mening van studenten en de beoordeling door de Onderwijsinspectie.

Toelatingseisen

  • Mavo- of vmbo-diploma (TL, GL, KL) of mbo2-diploma.
  • Toelating met elke sectorkeuze.
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4.
  • Op basis van een havo-, mbo3- of een relevant mbo2-diploma kun je in één jaar Commercieel Business Management (CBM) afronden.

Toekomstmogelijkheden

Wereldwijd zijn miljarden mensen afhankelijk van handel. Hier liggen volop kansen voor young professionals met kennis van zaken. Commercieel Business Management (CBM) is een brede opleiding, je hebt dus mogelijkheden in veel verschillende branches en functies: van groothandel tot dienstverlening, inkoop of verkoop, productadvisering of marketing.