De Rooi Pannen - Horeca, Tilburg

Manager/ondernemer horeca

Niveau 4

Als manager/ondernemer in de horeca ben je eigenaar en/of bedrijfsleider van een horecabedrijf. Je kunt hierbij denken aan een restaurant of een cateringbedrijf. Omdat horecabedrijven vaak groot zijn delegeer je soms je werk aan afdelingschefs. Jij blijft verantwoordelijk voor de gang van zaken in het bedrijf. Op de opleiding leer je hoe je een horecabedrijf opzet en hoe je dit beheert. Je leert hoe je van je onderneming een winstgevend bedrijf kunt maken.

BOL/BBL

Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot deze opleiding, moet je aan één van de volgende eisen voldoen:
- Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg;
- Overgangsbewijs havo of vwo 3 naar 4;
- Diploma op mbo-niveau 3

Daarnaast moet je een positief intakegesprek voeren en een beroepsspecifiek opdracht maken. Heb je een havodiploma, een overgangsbewijs van vwo 4 naar 5 of een verwant mbo-diploma? Dan kun je bij ROC Midden Nederland eventueel in het tweede jaar van de opleiding instromen en een versneld programma volgen.
Instellingen kunnen nog andere eisen stellen. Informeer hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toekomstmogelijkheden

Met deze opleiding kun je een eigen horecaonderneming beginnen of als manager in een al bestaande zaak gaan werken. Als je op het hbo wilt doorstuderen kun je bijvoorbeeld de opleiding hotel- en hospitalitymanagement of hoger hotelmanagement gaan doen.

Duur
Deze opleiding duurt 3-4 jaar.